Tandartstarieven en facturatie

De tandartstarieven worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hieronder vindt u een overzicht van de tarieven van de meest voorkomende tandheelkundige behandelingen. Voor de volledige lijst van alle kosten verwijzen wij u door naar de website van de Nederlandse Zorgautoriteit. 

Tandartstarieven en prijzen

Tip: gebruik de sneltoets Ctrl + f om de zoekfunctie te activeren in de documenten van de NZa. Zo vindt u snel wat u zoekt.

Tarieven tandtechniek

De tandtechniekkosten vind u aan de balie in de wachtruimte. Deze tarieven worden conform de richtlijnen van de NZa zonder toeslag aan u doorberekend. Wij werken voor de verschillende behandelingen samen met een laboratorium en tandtechnieker in wie wij vertrouwen hebben en waar we een goede samenwerking mee hebben. In uw begroting vindt u de techniekkosten voor uw individuele situatie terug.

Begroting op maat

Wanneer een behandeling meer kost dan 250,- euro, dan ontvangt u voordat we starten met de behandeling een begroting op maat. Zo heeft u vooraf inzicht in de te verwachten kosten. Een begroting is altijd onder voorbehoud. Afhankelijk van de behandeling en het techniekwerk kunnen de kosten hoger of lager uitvallen dan oorspronkelijk begroot.

Aanvullende tandartsverzekering afsluiten?

Om te weten of een tandartsbehandeling wordt vergoed kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Dit verschilt namelijk per polis en behandeling. Kijk daarom voordat u een nieuwe zorgverzekering afsluit naar uw persoonlijke situatie. Zo kunt u bepalen of de zorgverzekering past bij uw eigen wensen en behoefte.

Digitale facturatie door Infomedics

Ons team zet zich dagelijks met veel plezier in om u van de best mogelijke tandheelkundige zorg te voorzien. Om ervoor te zorgen dat wij hier zo veel mogelijk tijd aan kunnen besteden, hebben we  de facturatie uitbesteed aan Infomedics. Zij versturen en innen namens ons de nota’s. Indien uw e-mailadres en 06-nummer bij ons bekend zijn, ontvangt u de factuur per e-mail. Deze kunt u eenvoudig betalen via iDEAL.

Belangrijke informatie voor CZ verzekerden:

Vanaf 1 mei 2022 heeft CZ haar declaratieprocedure veranderd. Daarom is het voor ons niet meer mogelijk uw tandheelkundige behandelingen rechtstreeks bij CZ te declareren. Iedere patiënt boven de 18 jaar krijgt de nota via Infomedics rechtstreeks toegestuurd. De behandelingen van patiënten onder de 18 jaar vallen onder de basisverzekering en zullen wel gedeclareerd worden.

Nadat u de rekening hebt betaald aan Infomedics, kunt u deze zelf bij CZ indienen. Omdat wij geen inzage hebben in uw zorgpolis is het voor ons niet mogelijk te achterhalen waarom de rekening niet of niet volledig is vergoed.

Heeft u vragen over vergoedingen en/of de eigen bijdrage, dan verzoeken wij u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close